MER

“Troonil oskab iga teine istuda, aga mängida kojanarri, selleks on aru vaja" - Anton Hansen Tammsaare

Selliste inimeste jaoks on põrgus eriline koht

Ma olen ausalt öeldes 2,5 aastat, mil mul autojuhiluba on olnud, ainult ühes tanklas tankinud. Ma olen kord juba selline harjumuse ori, et mulle ei meeldi üldse uued olukorrad.

Ja umbes 90% kordades olen ma sealt tanklast tulnud ära täitsa kurjana kohe. Ma ei tea, kas teistes tanklates on ka nii, aga seal on mingi eriline komme inimestel ära tankida, siis jätta oma auto sinnasamma ja minna sisse head ja paremat ostma. Praktiliselt iga kord ma seisan seal ja ootan. Kuigi kõrval on olemas parkimiskohad. Minu arvates on elementaarne viisakus, et sa tangid ära, pargid oma auto parklasse ja lähed siis poodi. Ei? Jah? Ei? Tegu on automaattanklaga, kus on 2 tankurit, seega nad ei maksa seal oma kütuse eest, vaid konkreetselt lähevad süüa ostma.

Üks kord mul viskas sita ventikasse, kui ma olin ülipikalt juba oodanud, et ma astusin tanklapoodi sisse ja küsisin, kelle auto seal ees on, ma tahaks ka tankida. See naine lihtsalt seisis poes ja ootas oma burgerit, kuni teised inimesed tema auto taga järjekorras seisid, et tankida saaks.

Ta oli hästi sõbralik ja palus vabandust. Tundus teine siiralt üllatunud, et keegi pahandab, et ta oma auto ette jätab.

Nüüd eelmine kord läksin mina tankima. Tankuri (või kuidas iganes seda nimetatakse) ees seisab kaubik. Selle ees ristipõiki sõiduauto, kus on roolis üks naine, teine on väljas ja räägivad läbi akna mõnusalt juttu. Võtan end siis selle auto juurde järjekorda. Vaatan, et kaubikus pole kedagi, lihtsalt seisab. Ma ei vii kokku ka, et see on selle naise kaubik, ma kuidagi eeldasin, et ilmselt mingi mees võtab jälle sees kohvi. Ei tundud loogiline, et keegi võib olla nii ülbe, et lihtsalt seisab tankuri ees ja lobiseb, kuni teine auto järjekorras ootab.

Ootan.

Ootan.

Nad isegi ei vaata mu poole, lobisevad. Sõidan lähemale. Nad ei pööra mingit tähelepanu.

Ootan.

See hetk, kus mul juba kannatus katkema hakkas ja mõtlesin, et lähen sinna poodi ja vean selle kaubikumehe sealt nattipidi välja, läks üks naistest rahulikult kaubikusse ja sõitis minema. Ehk siis nad nägid, et ma seisan nende juures järjekorras ja rääkisid lihtsalt rahulikult oma jutud lõpuni. Ega mul pole kiiret ju, eks ma siis ootan, kuni te lobisete.

Nüüd täna läksin jälle tankima. Üllatus-üllatus, jälle seisab seal mingi kaubik lihtsalt ees. Mul on sellest juba sitt nii ventikas, et läksin selle kaubiku ukse juurde ja ootasin omanikku. Tema tuleb rahulikult poest, kohv käes. Ma käratan: “Miks te oma auto siia jätsite???”
Mees kohmetult: “Ma kohe lähen ära…”
Ma: “JAH! Teised tahavad ka tankida!”

Ma edaspidi reaalselt hakkan iga kord ootama neid ukse juures ja vastuseid nõudma, miks nad ees seisavad. Praegu on hea aeg ka, ma ei usu, et keegi julgeb rasedale vihasele naisele midagi vastu öelda.

Siin on lühike õpetus, kuidas viisakalt teiste inimestega arvestades tankida

  • Tangi ära
  • Tõmba nahhui
  • Kui mõtled, et suva – käid siva poes ära, sa ainult võtad kiirelt kohvi või ootad ainult 10 minutit burgerit, siis vaata ülemist punkti
Laigi ja jaga:
fb-share-icon
« »