MER

“Troonil oskab iga teine istuda, aga mängida kojanarri, selleks on aru vaja" - Anton Hansen Tammsaare

Miks me kuulame inimesi, kes ei tea, mida nad räägivad?

Teate ju küll, et just need, kellel lapsi ei ole, teavad kõige paremini, kuidas lapsi kasvatada. Ja sõbrannad, kellel meest pole, oskavad anda kõige paremat suhtenõu.

Üks parimaid nõuandeid, mis ma möödunud aastal ühel koolitusel kuulsin, oli see, et kuula nende inimeste nõuandeid, kes on saavutanud seda, mida sina saavutada tahad.

Viimasel ajal olen ma märganud inimesi, kes räägivad tähtsa näoga asjadest, millest nad reaalselt mitte midagi ei tea. Ja kõige hullem – teised kuulavad neid.

Näiteks Laura Valk. Ma pole ta elulooga nüüd väga kursis, võibolla ma eksin ja raamatut pole ka lugenud, aga ma saan aru, et naiste hordid lausa jooksid poodi, et seda osta. Nagu okei, ma saan aru, et ta on sire nagu soorebane. Ma olen hetero ja ta on isegi minu crush, aga kamoon. Kuidas saab anda suhtenõu inimene, kes… ei ole faking üheski normaalses suhtes olnud ja kes on 24 aastat vana. Okei, mõnel võib tõesti noorelt olla palju elukogemust, aga nagu mitu polti sul 24 aasta jooksul olla sai, et oled suhteekspert?
Kui võtad kelleltki suhtenõu, siis ma ei tea… äkki vaata, et see inimene oleks ise õnnelikus suhtes näiteks?

Teised on finantsnõustajad. Eestis on väga palju asjalikke inimesi, kes räägivad oma teekonnast ja annavad asjalikku nõu nagu Kristi Saare, Rahakratt… aga on ka selliseid nagu Gätlin.
Ma mõtlesin pikalt, kas tasuks sellest kirjutada, sest Gätlinit ma tegelikult tunnen ja ta pole sugugi halb inimene.
Eile üle pika aja sattusin tema blogisse, sest mul tuli Facebookis ette tema peagi toimuv koolitus, kus ta õpetab inimesi samm-sammult rahalise heaoluni minema.
Mõtlesin, et no tore – ta on oma võlgadest siis välja rabelenud ja õpetab teisigi inimesi seda tegema. Loen blogi… Kohe on postitus, kuidas ta jättis üüri maksmata, ta visati välja ja siis ta pidi võtma laenu Facebooki grupist. Kui laenu maksmise tähtaeg kätte jõudis, siis ta ignoreeris laenuandjat ja nüüd leiab, et eriti ebaviisakas on laenuandjast see, et too talle väljaspool tööaega kirjutas, pealegi pole neil korrektset lepingut ja laenuandja peaks omalt poolt ise pakkuma võimalusi, kuidas tema peaks laenu tagasi maksma, sest temal pole raha seda tagasi maksta.
Ma üldse ei judge‘i seda, et ta on võlgu, igaühel võib minna sitasti, aga kuidas sa faking korraldad rahalise heaolu kursusi, kui sa ei suuda 65 eurot tagasi maksta.

Ja selline inimene õpetab inimesi, kuidas jõuda rahalise rahuloluni ja kuidas investeerida. Mida investeerida? Sul on 10 euri kasvukontol, mida sa ajad?

Mis järgmiseks?
Jalutu torumees, kes õpetab balletti?
Kaelkirjak, kes õpetab matemaatikat?
Vanaema, kes õpetab telekapulti kasutama?

Laigi ja jaga:
fb-share-icon
« »