MER

“Troonil oskab iga teine istuda, aga mängida kojanarri, selleks on aru vaja" - Anton Hansen Tammsaare

Mis imelik masin see olla võib

See postitus on kirjutatud detsembri keskel.

Ühesõnaga mul oli ämmaemandavisiit 1. detsembril ja seal määrati Oscar test 4. jaanuariks. Ma olin nagu… okei, aga mis ma vahepeal teen?

Nüüd kuu keskpaiga paiku mul tuli ikkagi tahtmine, et peaks kontrollima, kas kõik on endiselt hästi. Jah, ma tean, et ultraheli niisama vaatamise pärast ei ole soovitatav teha eriti, aga no… hästi korra. Natukene piiluda.
Aga ITK-s enam tasulisi ultrahelisid ei tehta, tuleb välja ja kuskil mujal ka aegu pole, Šois pakkus ainult päevaks, mil ma olen lõppastmekoolitusel või siis mõned päevad enne Oscarit, aga siis pole ka enam mõtet.

Siis mõtlesin, et aga ostame siis doppleri. See on siis selline masin, mille abil saab kuulata lapse südamelööke. Öeldakse küll, et alles 12ndast nädalast, aga mu äpp ütles juba ammu, et võib kuulda.

Eile saime selle Irise telefoni kätte ja hakkasime kuulama. Ega täpselt ei tea ka, kus see laps ju on. Ma ei tea, kas see masin on vussis või panebki hullu, aga see näitas jumala erinevaid pulsse, kord oli 50, siis 80, siis 100… Lapse oma peaks olema umbes 140-160 vist. Ühesõnaga kuuled sellega ka iseenda südamelööke.
Aga mul on selline tunne, et me leidsime Irise ikkagi üles, sest ühes piirkonnas oli kõrgem, vahepeal näitas 200, siis 170, 140… Kuulda polnud midagi, näitas ainult numbreid, et leidis südamelöögid.

Igatahes on mul nüüd parakas peal, sest 200 on liiga kiire südametegevus. Äkki see aparaat paneb ikkagi villast?

Veel rohkem on mul parakas selle üle, et ma taipasin alles PÄRAST googeldada, palju dopplerit kasutada tohib ja seal oli kirjas, et paar minutit. Me reaalselt möllasime mingi 20 minutit vähemalt. Ja et ultraheli soojendab lootevett ehk siis kui me nii kaua tegime, ma oleks äärepealt paanikahoo saanud, et me keetsime vaese Irise täiesti ära.

Oeh, tuleks see Oscar ja oleks seal kõik korras ja kasvaks ta suuremaks ja hakkaks kõhus hullu panema nii, et seda tunneks, äkki siis on muresid vähem.

Laigi ja jaga:
fb-share-icon
« »