MER

“Troonil oskab iga teine istuda, aga mängida kojanarri, selleks on aru vaja" - Anton Hansen Tammsaare

Kodujutud: Napsiest ja kodukülarannast inspireeritud magamistuba

“Kui sul pole kodus Napsie madratsit, kas sa üldse oled blogija?” võiks küsida. Mina pole tükk aega blogis eriti koostöid teinud, sest üritan elada minimalistikumat elu – tuua koju vaid seda, mida mul päriselt vaja on ja mis mind pikki aastaid teenib. Ma ei taha ka mitte täiesti tasuta asju, mida mul tegelikult vaja ei ole. Seetõttu oli ka minu teekond uue madratsini väga pikk. Käisin ma ju mitmel Napsie korraldatud üritusel, aina katsusin seda madratsit ja mõtlesin, kas tasub. Nüüd aga otsustasin teha remonti ülemises magamistoas, eesmärgiga teha üks tagasihoidlik külalistetuba.

Taaskasutus on selle aasta märksõna

Nagu ma mainisin – tahaks vähem tarbida, seega ma vaatasin hoolega üle pööningu, mis mul olemas on ja mida uues külalistetoas kasutada annab. Seal oli mitu aastat juba kurvalt konutanud üks massiivne sinine täispuidust voodi, mis polnud mujal enda kohta leidnud – nii et milleks osta uut? Küll aga tahtsin ma kindlasti välja vahetada madratsi, sest aastaid kuskil pööningul kopitanud (ja jumal teab, kaua kasutuses olnud) madrats ei tundu väga hea. Nii et pärast pikka kaalutlemist otsustasin – meie koju tuleb Napsie.

Triibud-triibud-triibud

Mul polnud otsest stiili uue magamistoa jaoks välja mõeldud – küll mind kõnetasid sellised sinepikollased sügisesed toonid, siis jälle pastelne roosa, kord tahtsin kõik steriilselt valgeks võõbata… aga nii kui kuller Napsie kraami uksest sisse taris ja ma selle lahti pakkisin, hakkas kohe pilt ilmet võtma. Nii kui puuvillasatiinist triibulise voodipesu tekkidele ümber panin, hakkas see meenutama mulle mereteemat. Noh, nagu madrusesärk natuke ju. Ja elame me ju mere ääres, nii et miks mitte tuua sisse pisut mereteemat? Voodigi on ju sinine ja sinine on ju ka selle aasta moevärv sisekujunduses.
Ja kui te nüüd tahate öelda, et aga voodipesu järgi ei saa ju küll tuba kujundada, voodipesu vahetad kogu aeg – siis on suur hunnik voodipesu minu õudusunenägu. Ma pesen voodipesu kord nädalas – viskan hommikul masinasse ja õhtul panen tagasi voodisse. Mul polegi vaja mitut komplekti.
Mul on ka muud voodipesukomplektid puuvillasatiinist, üks neist kaks aastat vana ja ei ilmuta mingeid väsimusemärke ja on nagu uus, seega on see igati vastupidav ja kvaliteetne materjal.

Naturaalne ja looduslik

Ka öökapp on pärit pööningult ja sai lihtsalt uue värvikihi peale. Väikse kummuti ma ostsin vaid 12 euro eest taaskasutusest. Ainult purjekas aknalaual on selline väheke edevam asi, muude asjadega ma üritasin hoida naturaalset joont. Näiteks tõin siitsamast meie rannast vanasse veinipudelisse männioksi, vaasi kõrsi ja korjasin mere äärest kivisid.

Külalised pühkigu oma suu puhtaks

Kui külalistetuba enam-vähem valmis sai (seal on ikka veits veel teha – aknalaud õlitada, telekas seina panna – öeldagu televiisorite kohta magamistoas mistahes, meile meeldivad laisad pühapäevahommikud Netflixi seltsis voodis, põrandalamp muretseda…), siis mõtlesime, et peaks ühe öö ikka seal ise ka magama, et näha, kuidas siis on. Ja noh, ütleme nii, et pärast esimest ööd kolisime ise “külalistetuppa”, sest meie vana magamistuba vana voodi ja madratsiga (mis on tegelt vaid aasta vanad), tundusid selle olemise kõrval ikka jube nirud.

Mis ma Napsie kohta öelda oskan? See madrats on hoopis teistsugune kui kõik teised madratsid. Ta on selline jäik, aga samas üli-üli mugav. Napsie padjad on mõnusalt suured – ma vean enda oma õhtuti diivanile ka kaasa seljatoeks, nendega on lihtsalt nii hea pikutada. Bambustekid on hästi õhulised ja kerged. Selline tunne on nagu ei olekski midagi peal, nagu udusulg. Ma ise eelistan küll raskemaid tekke, aga abikaasa eelistab kerget. Eks see ole maitseasi. Puuvillasatiinist me juba rääkisime – kui tahad mõnusat voodipesu, mis kestab aastaid, siis just see materjal on sulle.

Selline see toake sai. Kuidas tundub?

Kui teil on ka uut madratsit tarvis valima hakata, siis mina soovitan Napsiet igatahes soojalt. Pealegi on neil tihtipeale käimas kampaaniad, et madratseid, tekke-patju soodsamalt osta, millel tasub silma peal hoida. Praegu saab madratsi ikka väga korraliku alega – kui paned ostukorvis sisse koodi “ev102”, saad madratsi 102 eurot soodsamalt.

Laigi ja jaga:
fb-share-icon
« »