MER

“Troonil oskab iga teine istuda, aga mängida kojanarri, selleks on aru vaja" - Anton Hansen Tammsaare

A miks sa arvad, et sul seda passi üldse vaja on?

Teate, mul tekib vaikselt (radikaalsete) koroonavastaste pärast mure. Ma tean, et minu ringkond pole läbilõige ühiskonnast, aga mul on üks lähedane inimene, kes on radikaalne koroonavastane. No kõik see, et vaktsineeritud surevad kahe aasta pärast ja see kõik on Bill Gatesi plaan inimesi tappa. Muidugi ma seni sain tema muredest ja hirmudest aru, isegi kui need mind vahel silmi pööritama ajasid. Nüüd on ta hakanud rääkima, et isegi piibel hoiatab vaktsiini eest, et ära tee endale käele saatana märki. See tekitab nii palju küsimusi, et kas kõik on ikka korras.

Ma arvan, et nii mõjub inimestele, kui nad üldse kuskil ei käi. Selline tunne, et võta või natist kinni ja vii õue, et tegelt ka on päike veel taevas. Mine söö sushit kuskil, rahune maha, maailm keerleb edasi.

Põhiprobleem paistab olevat selles, et nad mähivad, et ei saa kuskile minna. Vabandage, me elame Eestis. Millal viimati on eestlaseid huvitanud reeglid või seadused? Ma ei tea muidugi, kuidas tänane seis on, aga umbes 10 aastat tagasi, kui ma kokaks õppisin, rääkis mu kokast sõbranna, et ta vist vahetab mõneks ajaks ametit, et kodulaenu saada, sest tööandja ei maksa talle ametlikult palka ja nii pank laenu ei anna.

Ma siis andsin nõu, et aga mine tööle kuskile restorani, kus ametlikult palka makstakse.

Tema vastus:

Jällegi, minu kogemus ei ole läbilõige toimuvast, aga ma olen passi saamisest alates käinud väljas söömas 10 korda. Neist ainult kolm korda on küsitud passi – suures kaubanduskeskuses söögikohtades ja hotelli restoranis. Väiksemad iseseisvad kohad – mitte kunagi.

Eilegi pakkusin abikaasale ühest söögikohast möödudes, et lähme sööme siin lõunat. Ukse peal oli kena silt, et kohapeal saab süüa ainult tõendiga. Mees tellimisjärjekorras ütles mulle, et võta siis pass välja näitamiseks. Ma ütlesin talle, et ma söön oma mütsi ära, kui siin passi küsitakse – siin on liiga palju külastajaid.
See minu kogemusel näitabki, kas kohas küsitakse passi või mitte – kui küsitakse, oled sa ilmselt seal ainus inimhing, kui mitte, siis käib pidu ja pillerkaar, lauad rahvast täis.
Ja muidugi ei küsinud passi keegi.

Mul on teile saladus. Eesti söögikohti ei huvita – sa võid kasvõi leeprahaige olla, tule aga, peaasi, et 8.50 oma prae eest maksad. Nagunii köögis on pooltel rottidel must katk, asi see väike leepra.

Ja isegi kui sult passi küsitakse, siis vabandust, aga kas sa pole kunagi 17-aastane olnud ja üritanud klubisse sisse pääseda? Ütled, et pass jäi koju ja lähed järgmisesse.

No ausõna, õpeta nagu oma last. Ma oleks vist reaalselt parem vaktsiinivastane kui pooled vaktsiinivastased. Mul oleks nii savi lihtsalt, paneksin iga nädal instasse pilte, kuidas ma üleilmaelu elaks ja näpud püsti erinevates söögikohtades yolotaks.

Laigi ja jaga:
fb-share-icon
« »