MER

“Troonil oskab iga teine istuda, aga mängida kojanarri, selleks on aru vaja" - Anton Hansen Tammsaare

Kuus põhjust, miks peaksid ära ostma minu Micra

Käes on see õnnis aeg, mil ma olen valmis oma Micrast loobuma ja andma selle uutesse kätesse. Ma tean omast käest, kui raske on esimese auto ostmine, kuidas üritatakse üle lasta, müües enne ülevaatuse tegemist mingit jura autot, siis ma räägin sulle ausalt, mida sa ostad.

Millega on tegu? Mina ostsin Micra aasta aega tagasi. Ma otsisin pikalt esimest autot. Mis olid mu kriteeriumid? Ma tahtsin autot, mis oleks odav ja millest mul poleks kahju, kui ma algaja juhina peaksin selle ära rihtima. Ma tahtsin, et see auto oleks väike, et mul oleks lihtne manööverdada. Ma tahtsin, et auto oleks usaldusväärne – et ma ei osta seda suvalise võõra käest, kes ütleb, et auto on jumala hea, aga reaalselt jääb kuskile tee peale järgmisel päeval. Ma tahtsin, et see auto võtaks vähe kütust, sest ma pole harjunud kütusele suurt raha kulutada. Ma tahtsin, et sellesse autosse saaks mahutada palju stuffi, aga see auto peaks olema väike.

Mina ostsin Micra enda mehaaniku käest, seega oli üks kriteerium täidetud – auto oli usaldusväärne. See mehaanik oli pikalt remontinud paljude mu pereliikmete autosid ning Micra kuulus tema abikaasale, kellel ta lasi julgelt sellega sõidutada kahte oma last (kuna sündis kolmas, läks taga juba vähe kitsaks).

Üks asi, mis pani mind ennast kulmu kergitama, oli see, et see auto oli tegelikult algselt sõidetud sodiks mahakandmisele. Siis ostis mehaanik selle ära, tegi korda ning andis oma abikaasale. Avariilised autod, noh, teate isegi…

Mina ise ostsin Micra ära 1200 euro eest. Kohe läksin ma sellega ülevaatusele, kus kästi eemaldada kleeps aknalt ja vahetada mingi junn, mida ma täpselt ei mäleta. Tehtud see kõik igatahes sai ning järgmine ülevaatus ongi just maikuus, mille ma võin ära teha ning kui midagi on lahti, ise ära parandada.

Ma ei tea, palju oleks sobilik küsida, aga ma ise hoobilt küsiks ikkagi 1000 eurot, sest ma just ostsin uue aku ja lasin parandada raadio. Jah, sa saad endale auto 1000 euro eest, aga siin on ka üks aga. Mingi hetk hakkas mul aku tühjaks jooksma. Ostsin uue aku, aga probleem tekkis ikka, kui auto 3-4 päeva seisis ja sellega ei sõidetud. Viisin siis selle töömehe juurde ja selgus, et seda probleemi ei saa lahendada nii lihtsalt, ainult esinduses suure raha eest. Saad isegi aru, et 1200 euro eest ostetud autot pole mõtet nii suurelt parandada. Seega sai mõeldud välja toimiv lahendus – kui sa mitmeks päevaks auto seisma jätad, tõmba kaitse välja. See on hästi lihtne, nagu nupuvajutus, aga annab südamerahu, et hommikul ikka ilusti käima läheb.

Aga nüüd toon välja kuus põhjust, miks sa peaksid Micra ära ostma. Eelkõige soovitan ma seda just algajale juhile.

  1. See on väike. Usu mind, suure autoga manööverdamine, eriti parklates… oh jumal! Micraga manööverdad ja pargid sa nii, et ei pane tähelegi, sest see on nii tilluke!
  2. Sul pole sellest kahju. Algaja juhina satud sa mitmetesse keerulistesse olukordadesse, näiteks sõidad vastu prügikasti, kui üritad end välja manööverdada. Micraga pole sul autost kahju, kui mõned kriimud peale teed, sest sa maksid selle eest kõigest tonn, nii et no worries. Illus犀利士 tratsioon – mina mudas.

3. Seal pole palju nuppe ja see on lihtne! Kuigi ma olen nuppe näppides Micraga äärepealt kraavi sõitnud, peab tõdema, et sellel on hämmastavalt vähe nuppe, mida näppida! Asi on väga lihtne. Kui uue Corollaga sõites pean ma lausa seisma jääma, et kõik nupud läbi näppida, siis Micraga on asi väga lihtne.

4. Nuppe on siiski piisavalt. Ehkki nuppe on vähe, on seda siiski rohkem kui teistel sama aastakäigu autodel. Näiteks on moodsalt ja mugavalt roolil raadionupud, kus saad volüümi üles ja alla panna.

5. Micra on täiega mahukas – Üks asi, mida igaüks, kes mu Micrasse istunud on, on imestusega öeldud: “Siin on nii palju ruumi!” Jah, see küll tõsi. Ma olen Micraga vedanud nii jalgratast, taimi kui ka igasugust kraami. Ma ei mäleta, kuidas seda pagassi nimetatakse, aga meie uude Corollasse pole võimalik nii suuri asju paigutadagi, sest Micra pagass käib niimoodi lahti, et see tekitab rohkem ruumi

6. See on automaat. Ehkki mina pean ringi kimama manuaaliga nagu talupoeg muiste, soovitan ma siiski algajale juhile automaati. Automaadiga saad sa rohkem pöörata tähelepanu ümbritsevale liiklusele, ilma et peaksid olema Ott Tänak.

Laigi ja jaga:
fb-share-icon
« »