MER

“Troonil oskab iga teine istuda, aga mängida kojanarri, selleks on aru vaja" - Anton Hansen Tammsaare

Leidsin köögikapist kullapaja

Leidsin hiljuti Facebookist sellise grupi nagu “Iittala, Marimekko, Vallila, Arabia jpm fännid”, sest noh, ma olen kõigi nende nimetatud asjade fänn ilmselgelt. Enim mulle meeldib Iittala Taika sinine ja punane sari, jube ilusad asjad ju. Kõige vähem meeldib mulle Tanssi sari, aga ometi olen ma kuskilt soodukatelt nipet-näpet ka sellest sarjast skoorinud.

Liitusin ma igatahes selle grupiga ja kohe hakkas silma, et inimesed müüvad mingeid Iittala asju täiesti müstiliste hindadega. Mingit kasutatud kaussi 70 euroga… Ma olin nagu…

Selgus, et Tanssit ei toodeta enam, seepärast ongi selle järele suur nõudlus. Kusjuures mul oli näiteks 4 väikest tassi. Ma mäletan kui eilset päeva, kui ma olin Selveris ja tahtsin osta kleepsude eest soodukaga väiksed tassid ja alustaldrikud. Ja mu mees seisis kõrval ja ütles, ma kordan – mäletan seda kui eilset päeva: “Ära hakka neid alustaldrikuid ostma, täiesti mõttetud ju.”

Tuli välja, et alustaldrikud ei olnud sugugi mitte mõttetud, vaid õige tass käib alustaldrikuga ja ilma mulle neid kasutada ei meeldinud kohe üldse mitte. Suur tass ilma alustaldrikuta – muidugi. Väike tass ei toimi lihtsalt ilma alustaldrikuta, see on mingi barbaarsus.
Ma mingiaeg otsisin ka poest neid alustaldrikuid, aga kui nägin, et neid nagu pole kuskil, rehmasin käega ja nii need väiksed tassid üksikult kapinurgas seisnud on.
Ühe alustaldriku ma siiski sain, kusjuures tasuta asjade grupis üks naine andis ära šoksi vastu.

Täna ma sain mehele nina alla hõõruda, et kui ta poleks mind tagasi hoidnud, saaksime praegu komplekti eest 55 € küsida. Arvake ära, kas ma kavatsen seda argumenti kasutada näiteks… igavesti, kui ta üritab mulle selgeks teha, et ma ei peaks mingit asja ostma.

Igatahes. Ma panin oma Tanssi asjad müüki ja teenisin kümne minutiga 225 €. Prouad lihtsalt jooksid tormi, et mul oli postkast sekunditega umbes.
Tavaliselt mulle ÜLDSE ei meeldi asju netis müüa, sest kogu aeg on see kauplemine, jändamine, “kas saaks palgapäevani broneerida”, inimesed on vahepeal lihtsalt meganahaalsed – näiteks mul oli müügis vaip ja kokku lepitud summa ütleme 70 €. Inimene tuleb kohale viiekümnesega ja ütleb, et tal rohkem pole. No tule eile meile. Obv sa oled juba tema pärast selle vaiba talle kohale tarinud, kütuse kulutanud ja aega raisanud, eks sa ikka annad.
Aga nende nõudega. Inimesed lihtsalt jooksid tormi, et saaks su vana kausi eest meeletu summa maksta. Keegi isegi ei vaielnud, et liiga kallis, teeks odavamalt.

Ma mäletan, kuidas tuli välja Iittala juubelitass ja kuidas ma seda vaatasin, et äkki peaks ostma. See maksab praegu freaking 100 eurot.

Loo moraal: ei tasu end nõude ostmisega tagasi hoida, eriti kui need on limited edition nagu juubelitass. Mis on järgmine ükssarvik – Siimes?

Kui tahad mu postitustega kursis olla, jälgi mu FB lehte siit: https://www.facebook.com/merje.ee

Laigi ja jaga:
fb-share-icon
« »