MER

“Troonil oskab iga teine istuda, aga mängida kojanarri, selleks on aru vaja" - Anton Hansen Tammsaare

Feilida on täiesti fine

Ilmselt on kõigil mu autokoolijuttudest juba siiamaani ja ma tegelikult ei plaaninudki kellelegi rääkida, et järgmine nädal eksamit jälle tegema lähen. No et siis on hea rahulik feilida, kui keegi ei tea, milline läbikukkuja ma olen. Aga teate mis? Feilida on tegelikult täiesti fine.

Me kõik kukume aegajalt läbi ja selle asemel, et võtta seda kui ebaõnnestumist, võiks seda võtta kui õppetundi. Eks ta üksjagu piinlik ole, kui sa ei saa hakkama asjadega, millega teised saavad. Aga eks lõpuks ikka saab. Lõpuks ma ju ikka saan load. Või siis lähen Eesti ajalooraamatusse kui sariläbikukkuja, kes 468 korda Maanteeameti sõidueksamit tegi ja president talle surivoodil juhiload halastusest ulatas.

Nii et ma olen juba mentaalselt täiesti ettevalmistunud selleks, et seekord ka eksam ei õnnestu. Pärnu on suht savi ka – bussipilet oli miski 4 euri ainult ja täpselt paras lühike sõit ka, et üks film ära vaadata.

Me käisime nädalavahetusel Pärnus ja esimese asjana kui ma linna sisse sõitsin, siis ma olin nagu…

Read said lampi otsa, vahetasid suunda, nii et mitte midagi ei saanud aru. Siis sõitsime veel ringi läbi neid kohti, millest netis kirjutati, kuhu eksamineerija viib (a vast viib suht igale poole, sest see nii väike linn). Vahepeal pöörasin sillale vasakule, sealt läks kõrvalt mingi bussirada, aga sellele sõitmata ma poleks ju saanud pöörata, sest ma poleks näinud vasakult tulevaid autosid. Nii et ma ei saanudki aru, kas oli õige sinna välja sõita või mitte. Igatahes ma ei saa siiani aru, mis selles linnas toimub ja kas keegi tegi sinna need teed purjus peaga. Pluss mul on vist nägemine halvemaks läinud, kuidagi prillid on nõrgaks jäänud või ma olin lihtsalt väsinud, seega eriti halb on sõita sellisel ajal, kui hakkab hämarduma ja vihma ka sajab, siis ei näe ka normaalselt.

Aga seda ma pean ütlema, et Narvas tehtud eksam andis ikka kõvasti oskusi ja enesekindlust juurde. Kui ma varem ei osanud parkida isegi siis kui mu elu sellest oleneks, siis nüüd lähen nagu nuga läbi sulavõi. Isegi mees imestas, et korralik progress on ikka pärast Narvat olnud. Mul on isegi tekkinud see mida-fakki käsi. See on selline käeliigutus, kus sa tõstad käe roolilt üles, peopesa ülespoole ja ohkad mõne eesliikuja poole no-mida-fakki-sa-teed?

Vot nii. Aga sellegipoolest, kes on teinud Pärnus sõidueksamit, teie nipid-trikid-kogemused on igati teretulnud!

Steffanis käik on Pärnus kohustuslik
Laigi ja jaga:
fb-share-icon
« »