Varstolmuimeja: jah või ei?

Ma ei sallllliiiiiiiiii koristamist. Ärge saage valesti aru, mulle meeldib puhas kodu ja ma üritan hoida korteri ikka nii puhtana, et päris häbisse ei sureks, kui keegi ootamatult ukse taha tuleb. Tegelt ei saa isegi öelda, et ei salli. Pärast koristamist on alati mõnus kodus olla. Lihtsalt ei viitsi koristada. 😀
Mul on välja kujunenud, et koristuspäevad on kolmapäev ja laupäev. See tähendab siis seda, et muidugi nõud vms jooksvad asjad pestakse igapäevaselt, aga kolmapäeval ja laupäeval peab üle käima põrandad ja pinnad ja pesu pesema jne.

Noh, ütleme ausalt, et ma ei oota neid päevi väga. 😀 Põrandad on kõige tüütumad. Mul oli mingi tavaline vana tolmuimeja ja selle juhe muidugi kõikjale ei ulata, nii et iga jumala kolmapäev ja laupäev ma pidin sellega jamama ja… pealegi selle kott sai kogu aeg täis. See on mingi vana tolmuimeja, nii et sellele on vaja osta veel mingeid kümneeuroseid kotte sisse, mis lõppkokkuvõttes läks nii kalliks, et ma juba tükk aega mõtlesin, et võiks osta normaalse tolmuimeja, millel kotte vaja ei ole.

Kuna mul on kass ka ja ma teen iga päev süüa, siis vannituba (kus kassi tualett on) ja köök vajasid ikka igapäevast harjaga puhastamist nagunii. Selle väikse asja pärast ei viitsi küll tolmuimejat välja koukida.

Nii ma siis hakkasingi uurima, et milliseid võimalusi tänapäeva maailm pakub. Selge see, et sellist tolmuimejat, kuhu kotid käivad, mina enam ei taha.
Samuti see juhtmega jamamine… mul ei ole eriti suur korter, kuskil 50 ruutu ja et korter tolmuimejaga üle käia, pean ma juhet kolm korda erinevatesse pistikupesadesse toppima. See võtab üüratu aja ja on nii tüütu.

Vahepeal oli Prismas mingi soodukaga varstolmuimeja. Aga ka ma vaatasin, et sel mudelil on akutööaeg mingi 15 minutit. Sellega ei jõua ju midagi tehtud. Pole mõtet ju osta.

Olin juba loobumas vaikselt, et ahh, ostan tolmukotid ja lasen oma vana tolmuimejaga edasi… aga siis uurisin natuke netist rohkem ja jõudsin viva.ee kodulehele.

Tellisin ära sellise… keskmise hinnaklassiga varstolmuimeja. Kõige kallimat rahakott ei kannatanud. Üks põhjus, miks ma selle valisin, oli värv. Enamasti on mingid sinised või punased. Kuna mul ei ole erilisi peidupaiku tolmuimeja jaoks ja varstolmuimejat peab pistikupesa juures laadima, siis ma juba teadsin, et see hakkab enamasti kuskil nähtaval kohal toanurgas olema. Siis on parem juba võtta sellist värvi, mis silma ei riiva.
Minu tolmuimeja on šampanja-metallik värvi ja no minu arvates on see isegi üsna nägus.
Teine oluline asi oli tööaeg. 15 mintsaga ju suurt midagi ära ei tee ja pealegi võib aku ajaga vähem vastu pidada. Minu tolmuimejal on tööaeg kuni 36 minutit. Lisaks käib sealt lahti pisike tolmuimeja, millega on siis hea autot või diivanit üle teha. Või (varsti jõulud!) kuuseokkaid kuuse alt puhastada.

Kuigi räägitakse palju, et varstolmuimejad, eriti odavama hinnaklassi omad, ei ime väga hästi ja on pigem selle jaoks, et kui jahu maha läheb või midagi, see sisse imeda. Noh, mina ei tea küll, kes raatsib endale osta eraldi tolmuimeja juhuks kui tal jahu peaks maha minema, aga olgu. 😀
Mina igatahes üllatusin meeldivalt. Tõmbab kenasti kogu puru ja mustuse sisse nii et seda nägu.  Võibolla kui on maas rohkem vaipu kui Türgi sultanil, jääb see natuke lahjaks, aga tavalised põrandad tõmbab kenasti üle.

Veel üks pluss varstolmuimejale on see, et sa viitsid palju rohkem koristada. Ausalt. Nagu ma enne ka mainisin, siis ma ei viitsi seda juhtmega tolmuimejat välja tirida. Aga varstolmuimejaga ma viitsin pea iga päev põrandad üle teha. Kujutate ette, eelmisel kolmapäeval ma UNUSTASIN koristada. Lihtsalt põrandad olid nii puhtad, et ei tulnud meeldegi. 😀

Nii et kes levitab valejutte, et varstolmuimeja on ainult jahu koristamiseks, siis ei-ei-ei, see on vist mu aasta parim ost! 😀

1421C586-61C9-4B97-8544-F21DF9E4A556

 

91AB6CAF-3508-4032-8060-F56C9E3D0A30

image

Comments

comments

6 mõtet “Varstolmuimeja: jah või ei?

  1. Liisa

    Nendega ongi täpselt see, et seni, kuni sul on väiksemat sorti korter, on kõik tore. Aga kui on suurem korter või maja ja su kodus toimub ka mingit arvestatavat elutegevust, on see mõttetu vidin. Mul on see eelpoolviidatud Philips. Elan majas, mitu last, koer, kassid. See Philips seisab juba üle poole aasta nurgas. Põrandapesemisfunktsioon on lausmõttetu, jällegi, paari inimesega korteris vbla sobib, intensiivse elutegevusega majas ei tee oma tööd mitte kuidagi ära, kui tahad, et põrand oleks päriselt PUHAS.
    Arvasin ka, et sellega on mugav koerakarvu kokku tõmmata ja esikust liiva, kui lapsed õuest tuppa tassivad seda. Ei ole. Pöörlevad harjased pritsivad liiva vahel lihtsalt laiali, vahel imeb tõesti ka korralikult ära, aga väga aeglaselt ja rahulikult peab selleks liikuma sellega mööda põrandat. Koera karvad takerduvad harjaste ümber ja neid peab sealt lahti urgitsema. Mõnda aega jahmerdasin sellega, kuni sain aru, et klassikaline hari ja pika varrega kühvel teevad sama töö ära kordades kiiremini, lisaks ei kaasne nendega mingeid kõrvaltöid (paakide tühjendamine, harjaste puhtaks urgitsemine, kohati kääridega puhtaks lõikamine). Nii et universaalselt sobiv varstolmuimeja kindlasti ei ole. Sobib väiksesse kodusse, kus vähe segadusetekitajaid.

    Vasta

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga