Maailmapilti raputav šokk Pärnu turul: liha ostma läinud naine nägi letil elusat kala

Tunnistan, et ma ei ole kalade hingeeluga väga kursis… Kes räägib, et kalad ei tunne valu, kes räägib, et ikkagi tunnevad. Kaldutakse vist rohkem sinnapoole, et kalad tunnevad küll valu.

Olgu sellega, kuidas on, on minu jaoks igatahes kalad elusolendid. Samuti olen ma veendumusel, et kui tarbida liha või kala söögiks, peab selle ohvri vastu olema austus.

Täna ma vaatasin, et paljud mu tuttavad Facebookis jagavad seda artiklit, kuidas üks naine käis lapsega turul ja nägi letil õhku ahmivat kala. Ja no võite kaks korda arvata: muidugi olid need jagamised irvitavad, et oi loll lumehelbeke sai teada, et kalad ei kasvagi puu otsas, et nemad ikka vaatavad hommikusöögiks seatappu ja nii elu käibki.

Ma mäletan, kui ma käisin kunagi hästi ammu ühe kunagise peikaga kalal. Ta siis püüdis kala ja ma tsillisin niisama… Ja saate aru, kui ta kala kätte sai, siis ta lihtsalt viskas ta elusana kuskile ämbrisse lämbuma. Ma olin mingi… MIDA SA TEED. MIDA. SA. TEED. Sa kas kohe lööd selle kala maha või ma võtan su reidis vv-st maha.
Mis sellest parem on, et kala surnuks lämbub? Kui sa kala kätte saad, siis lööd ta maha nagu kord ja kohus, milleks lasta tal piinelda?

Ja no tõesti, võibolla ma olen siis ka loll lumehelbeke, aga lasta letil kalal lämbuda on ebainimlik. Selge see, et ehk püütakse neid kalu võrkudega ja mõni kala peab vastu kauem kui teine ja ilmselgelt neid ühekaupa üle ei vaadata, siis no letil ei ole õhku ahmiv kala minu jaoks küll mingi normaalne vaatepilt. No ei ole kohe üldse mitte.

Nii et ma ei tea, mul on kummaline näha inimesi, kelle jaoks on see jumala okei. Kui kedagi juba tappa, siis võiks seda vähemalt teha kiirelt ja valutult.

giphy

image

Comments

comments

6 mõtet “Maailmapilti raputav šokk Pärnu turul: liha ostma läinud naine nägi letil elusat kala

   1. timmah

    Aga tõesti, mis oluline vahe on sellel, kas kala lämbub surnuks letil või kaluri paadis? See on ju põhimõtteliselt sama hoiak nagu enamikul inimestest loomade tapmisse liha saamiseks: see, et kuskil kaugel tapamajas praegu tuhandete loomade veri voolab, ei häiri, aga jumal hoidku, kui keegi peaks hakkama keset päist päeva avalikus kohas üht looma veristama. Siis muutub meie lihasööja hetkega loomakaitsjaks.

    Vasta
    1. merjeblogi Postituse autor

     Minu arvates suur vahe. Nagu eelmine kommenteerijagi ütles, et tuhandeid räimi ei hakka keegi tõesti ükshaaval tapma.
     Aga letil ju tuhandeid kalu ei ole. Nii et kui seal mõni kala piinleb, oleks ju kena ta piinad lõpetada.

     Vasta
 1. M

  Kala oksjonist oled kuulnud? Juhtusin Korea oksjonit videos nägema ja vot see oli kalakeste piinamine, loobiti ühest kastist teise elusast peast.

  Vasta

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga